perjantai 26. heinäkuuta 2013

Olemattomat kauneusrutiinit.

Mie olen tässä viime päivinä funtsinu pikkasen semmosta hommaa ko kauneusrutiinit. Netissä ja naistenlehissä näistä asioista paukutetaan koko ajan, mutta minun piti ihan oikeasti miettiä että mitkä ne on ne meikän kauneusrutiinit. Siis millä tavoin pidän yllä tätä jumalaista ulkomuotoani? (höhö.)

Miettimisen tuloksena totesin, että ok: 
- Peseydyn säännöllisesti. Iso plussa.
- En peitä päivittäin naamaani kilokaupalla pakkelia. Meikkaan kyllä hieman lähtiessäni ihmisten ilmoille (pakko vähintäänki laittaa ripsaria ja kulmiin väriä, ettei näyttäs ihan syöpäpotilaalta), mutta kunnon sotamaalauksia ei tällä naamalla nähdä edes iltariennoissa (ai missä riennoissa?). Syy voi toki olla siinä, etten vaan osaa meikata kovinkaan taidokkaasti..
- Pesen ne meikit joka ilta. En siis vaan pysty laittamaan nukkumaan ripsarit silmissä! Jopa niiden railakkaiden iltarientojen jälkeen olen aina ollut sen verran tolkuissani, että meikit on pitänyt pestä kotia päästyä.
- Harjaan hiukset joka aamu. Ei ole koskaan kehittynyt mahottomia takkupalloja.

Näiden kohtien jälkeen piti miettiä jonkin aikaa. Sitten voisi kai mainita, etten pahemmin piittaa roskaruuasta (toki poikkeustilanteita löytyy), eli ruokavalio lienee ihan ok. Liikun välillä enemmän ja välillä vähemmän, kuitenkin käveltyä tulee aika paljon ja töissä ei tuu istuskeltua, vaikka ajoittaiset kassavuorot siihen tarjoaakin tilaisuuden.

Esitellään tähän väliin meitsin kesäkasvot. Punoitus johtuu siitä, että oli kuuma ja on vaan niin hemmetin rankkaa saada ite kännykällä otettua naamastaan siedettävä kuva. Nii ja mahollisimman vähän heilahtanu. Turhauttaahan se, en edes jaksanu laskea montako näppäsin, mutta voin kertoa ettei tuo ihan parin ensimmäisen joukosta löytynyt :D

Ei, en ole kuvassa alasti. topin olkaimet ovat jääneet hiusten taakse.

Kahteen asiaan olen tässä havahtunu kesän aikana. Ihon kosteutus ja veden juominen. Tai no, neki on vielä lapsenkengissä, mutta parempi ku ei mitään vaivannäköä! Omistan sellaisen puntarin, joka ilmoittaa käyttäjän painon lisäksi myös rasvaprosentin ja nestepitoisuuden. Aparaatin mukana tuli myös suuntaa antava taulukko eri ikäluokkien rasvaprosentti- ja nestepitoisuussuosituksista, minkä mukaan olen yhtä kuiva ku viiskymppiset rouvat. Olen nyt sitten koettanut asian suhteen skarpata ja ryypiskellä iltaisin vettä samalla kun töiden jälkeen istahdan ruudun ääreen tsekkaamaan feben ym. supertärkeää.

Ihon kosteutuksesta taas: Mie en vain jaksa rasvata kroppaa millään tavalla säännöllisesti. En yleensä rasvaa ellei oo ihan häiritsevän kuivana jokin. Nyt sitten lopultakin kokeilin meikkivoiteen ja kasvovoiteen sekoittamista meikkausvaiheessa. Kätsy homma! Tuli heti rutiiniksi! Kesällä ku ei huvita paljoa tohon nassuun lätkiä, varsinki ku toivoisin että pisamaviljelmäni näkyisivät. Kuitenkin pieni meikki ei ole pahitteeksi kun on tällainen punastelija. Kasvovoide ohentaa sitä meikkivoidetta just sopivasti ja samalla tulee huolehdittua naamastaan. Miksi meikää ei ole koskaan valistettu näistä jutuista? Hei pliis joku, pitäkää mulle semmonen niksinurkka!

Tukka pestään ja käytetään hoitoainetta. Välillä myös ennen saunaan lähtöä läträän kookosöljyllä ja pyyhe päässä haudotaan siellä saunan lauteilla. Lisäksi kookosöljyllä ja ruokasoodalla tulee aina viitseliäisyyden iskiessä saunan jälkeen pestyä naama --> kuorii ja kosteuttaa. Muutenhan tuo kuoriminenkin on aika vähissä näistä vakiojutuista. Tukkaa en osaa laittaa. Siksi se on lähinnä joko auki tai kiinni. Voi, loppukevennykseksi olisikin ollut täydellinen juttu! Tänä aamuna yritin tehdä celtic knot -kampausta hiuksiini (kuva alla) ja tukkaki oli just sopivasti pikkasen likanen, että olisi pysynyt aloillaan. Jos joku olisi videoinut ne lukuisat yritykset ja nopeuttanut ne pikkuorava-tahteihin, niin olisihan siinä ollut viihdepläjäystä. Voi sitä turhautumuksen määrää! Se kuvastaisi niin hyvin meikän kauneusrutiineja. Yritys hyvä, mutta ei vaan osaa/jaksa/viitsi.

Kuva: Twistmepretty.com. Kuvaa klikkaamalla pääset tutorialiin.

Hatunnosto teille, jotka jaksatte pitää hyvää huolta ulkonäöstänne. Meikäki skarppailee pikkuhiljaa!

9 kommenttia:

  1. Miä just tällä viikolla mietin, että pitäis tätä pärstää kyllä hoitaa. Jostain iski into uudistaa vaatekaappia vähän naisellisemmaksi ja halu näyttää välillä nätiltäkin. Asiaa hankaloittaa se, etten osaa meikata enkä laittaa tukkaa. Mutta kai nekin voi oppia. Jos vaan jaksaisi harjoitella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mieki olen heränny sellasiin haluihin, että pitäs tosiaan uudistaa vaatekaappi kertaheitolla. Tässä oottelenki, että sais sopivan vauhin pääle ja varais kirpparipöyän ja tyhjentäs vaatekaapin sisältöä sinne. Sitte uskaltas ostaa uusia vaatteita :D

      Ja siis kyllä. Tuo meikkaaminen ja hiustenlaitto. Ku ei tuo harjoittelukaan kauhean useasti kiinnosta. En ole ikinä ymmärtäny ku kaverit on selittäny, että tyyliin joka ilta viilaavat kynsiään tai nyppivät kulmiaan. Vähänkö meiän pitäs pitää sellanen kunnon tyttöjen pyjamabileiltama, että meikattas ja laitettas tukkaa! :D Katottas netin opetusvideoita ja ihmeteltäs, että mites kun omasta meikkipussista löytyy tyyliin vaan puuteri ja ripsari :D

      Poista
    2. Joo kannatan tämmöstä tyttöjeniltaa! Kumman luona pidetään? Miulta löytyy vähän luomvärejäkin kun viime vuonna ostin niitä (käyttö on ollut aika vähäistä) :D

      Poista
  2. no siis.. Jules, voisit ainakin nyt alkuun ostaa käyttöön Bb-voidetta (esim. Garnierin uusi on hyvä olikohan öljyiselle iholle, niin pitää kiillonkin poissa, tällä saat karsittua kosteusvoiteen, meikkivoiteen ja puuterin käytön), hiusten ojennukseen Batisten kuivashampoo (esim. Volume XXL, niin antaa rakennetta hiuksiin ja kampauksien laitto helpottuu, löytyy Kicksistä) ja kolmanneks osta uutta suihkussa levitettävää vartalon kosteusvoidetta kuivalle iholle, niin voit läträtä sen samaan tapaan kuin suihkugeelin/-saippuan, eikä tarvitse enää suihkun jälkeen rasvailla ihoa. Näillä pääset ainakin alkuun.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos totta puhutaan ni kyllä mulla nyt enemmän meikkipussista löytyy ku ne puuteri ja ripsari :D Siis on myös jotain Garnierin BB-voidetta, tosin sitä vanhempaa versiota. Minun vaan pitää sen levityksen lisäksi laittaa meikkivoidetta ainakin silmien alueelle, kun mulla ei ilman kunnon pohjustusta pysy silmissä mikään meikki päivää. Nyt se vaan on jotenki jääny, muistaakseni sävy ei ollu tarpeeks vaalea meitsin iholle vaan jäi jotenki kellertäväksi. Pitänee tarkistaa.

      Sitte ostin sillon keväällä sitä nivean in shower -kosteusvoidetta, mutta sekin on nyt kesällä jäänyt. Taidan jaksaa käyttää sitä just vaan sillon ku iho on oikeasti kuiva, eli enemmänki talvella. Pitäs ehkä skarpata sen suhteen, olen vaan niin saamaton :D

      Mutta tota Batisten kuivashampoota voisin hankkia! Olen muutamia merkkejä kokeillu, mutta olen sitte enemmänki vaan koittanu pidentää pesuväliä. Se oli ihan kätevää sillon vielä ku mulla oli otsis :) Mutta vois kyllä testata juuri tuon tekstuurin saamiseksi, mulla on niin lasimainen hius, että sitä on tosi vaikea muotoilla mitenkään erikoisemmin. Siis esimerkkinä, että penskana ku mulle laitettiin permanentti, niin ekasta käsittelystä tukka ei muuttunu miksikään :D
      Koetin tuosta nopeasti googletella, mutta en hoksannut että saisko tuota Batistea esim. jostain ihan sokkarilta?

      Poista
    2. Siis se entinen Garnierin BB-voide on ihan surkeeta kamaa, jääny itellänikin kaappiin vaan seisomaan. Siis tuo BB Cream Miracle Skin Perfector, Combination to oily skin on hyvä, koska se on tehty öljyiselle iholle (entinen ei ollut), niin se vie sitä ihon rasvottumista/öljyisyyttä pois ja näin ollen iho pysyy paremmin mattapintaisena. Ja jos meikki ei pysy, niin meikkivoide ei välttämättä ole se oikea ratkaisu, vaan tollasen BB-voiteen päälle voi esim. lisätä mineraalipuuteria, joka on kevyempää kuin normaalipuuteri. Esim. myyjältä kannattaa sellasen ostoon pyytää apua, se on tosi riittosaa :) Tosin en tietenkään oo mikään ammattilainen, mutta näin oon ainakin ite oppinu/kokenu/todennut vuosien varrella, jos ei tykkää hirveästi pakkelia naamaan laittaa.

      Batistea en oo ikinä ainakaan nähny missään muualla kuin Kicksissä, mutta Sokkarilta sitä ei ainakaan saa.. noissakin on kovasti eroa ja aina oon päätyny Batisteen. Jotkut on tykännyt Klippoteketistä (saa Sokkarilta), mutta ite en oo sitä koskaan testannut.

      Mulla itseasiassa lähtis kohta vasta testiin tuo In shower -kosteusvoide, mut olin kuullu, että se oikeasti toimis ja hyvä, jos oot sen jo itekin löytänyt :)

      Poista
    3. Aijaa! Hitsi, no pitää vissiin kokeilla sitä uudempaa. :)

      Pitääpä kattoa, onko täällä Kicks vielä samassa paikassa, ku googletus näyttää. En ole ainakaan koskaan huomannu sitä! :D Jos ei löydy ni voisin testata sitä Klippoteketiä.

      Mie muistelisin että se In shower -kosteusvoide oli hyvä juttu. Tosin aluksi mulla jotenki häiritsi, kun se jätti ihon jotenkin liukkaaksi suihkun jälkeen. Ja piti tosi hyvin huuhdella suihkukopin lattia, koska muuten jää vaaraksi liukastua :D Mutta siis oli kyllä pehmeä iho jälkeenpäin. Minun pitäs vaan nyt ottaa se takas kuvioihin ja testata pitkällä aikavälillä :P

      Poista
  3. Batistea mie oon ainaki ostanu (niitä vanhoja purkkeja, nehä vaihto nyt kokoa sekä ilmettä) Säästötalosta ja Tokmannilta. Ja sit sitä uutta itseasiassa eilen Sokkarin hiuslakkahyllystä! :)

    Muita hyviä kuivashampoita on mm. se Four Reasonsin vihreäpurkkinen sumute (on toki kallis mutta kaiken hintansa väärti!) sekä se Herbinan oma. Jättää just sopivasti tekstuuria ja tekee helposti muotoiltavaksi.

    Yks mikä vois kans toimia siinä tukan laittamisen helpottamisessa, niin vois olla suolasuihke. Niitä en oo testaillut, mutta eilen just kun sitä sokkarin hyllyä kahtelin niin useampi "tuttu" merkki näytti tuoneen sitä markkinoille Pantenesta ja Garnierista lähtien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin aiemmin Jonnan kommentin perusteella sokkarilta sitä Klippoteketin kuivashampoota, ja se on ainaki ihan hyvin mulla toiminu. Pelastanu myös kiireiset töihinlähöt paskatukalla :D Pitänee kai tuon loputtua lähteä ihan sillä fiiliksellä, että tutkii ne tukkasuihke-hyllyt iha ajatuksen kanssa. Yleensä en pahemmin viitsi.

      Mulla on aina ollu suolasuihkeesta vaan sellane olo, että vaan jotku surffarimimmit käyttää sitä, että ne sais sellasen samanlaisen tukan ku millanen niillä on biitseilyn jälkeen :D Hiuspuuteriaki olen miettiny, mutta meitsin meiningillä tulis varmaan sellanen harmaa tyvi vaan. :D

      Poista