keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kännykän tallenteet julki

lämpöä riittäny.
Mikkelissä on ollu ihan kesäkelit viimesen kaks viikkoa. Niinpä me helatorstaina sitte avasimma grillikauen ja lähimä Mikon kotia grillaamaan. Meinasimma eka tehä vain perunoita ja pari pihviä. Sitte se koko perhe innostu ja tilanne karkas vähän käsistä. Lopulta oli makkaraa kolme pakettia ja erilaisia pihvejä samaten kolme pakettia ja ultimatemäärä perunoita. Muut rehut korvattiin vihreällä salaatilla ja perunoiden kaveriks (vaikka yleisessä käytössä näkyi olevan) tehin vielä kermaviilikastikkeen.

Perunat ässittymässä öljyssä ja mausteissa. Tuoksu oli taivaallinen!
Itse grillimaisteri siinä. Isojen poikien grillin ääressä.

Kävimä äitienpäivänä Mikkosen mummolassaki. Huh hellettä! Kuvassa talsii Joonas
Crazy Factoryn pakettiki saapu. Korvikset oli ihan parhautta, rannekoru passas kokonsa vuoksi Mikon ranteeseen ja sormus on totutteluasteella.
Sain sillon joululahjaksi semmosen kasvihuonesetin. Istutimma lopulta netki siemenet geeleihinsä ja ovat saaneet vaatehuoneeni hämyssä varttua siitä asti. Tällä hetkellä ovat matkalaukussani (ollaan Joensuussa Mikon kämpillä) sillä en alkanu ostamaan multaa näitä varten ja siksi rahjaan nämä todellaki toiseen päähän Suomea, että voin äitin multapussista sitten lainata ja istuttaa nämä ja rahjata sitten takaisin Suomen toiseen päähän kämpille kasvamaan. Miten järkevää..

Kasvakaa kasvakaa!
Niin, ollaan siis nyt Joensuussa. Mikkonen on jollain metsätuholeirillä, mitä nuo metsäpuolen opiskelijat nyt tekevätkään :D, ja minun olis tarkotus täälä kirjotella verkkokurssin esseitä, vaan tekstiä syntyy vaan tänne. Tultiin siis toissapäivänä. Meikän rapussa alko joku ilmastointikanavien putsaus ni lähimä heti aamupäivästä ettei tarvinu pelätä nuohoojia oven takana rimputtelemassa. Ihmispelkureita, mekö? (olenko muute kertonu ko kerran mummon kanssa piileskeltiin apukeittiössä ja tiirattiin ikkunasta ko sähkömies soitti ovikelloa emmäkä uskaltanu mennä avaamaan? Joo, joku toinen kerta.)

Niin siis tarkoituksenamme oli tässä nyt käyä siivoamassa Mikon kämppä, kun tähän tulee kesäksi toinen asukas ja Mikolla on tuo leiri. Perjantaina suunnataan Ouluun, ollaan siellä entisen kämppikseni luona yötä ja lauantaina Haaparannan Ikean kautta Muonioon viikoksi :) 1.6. pitää olla illalla taas Mikkelissä, sillä 2. päivä on ne Mikon siskon lakkiaiset. Ja justiin soitin töihinki ni alotan sitte 4.6. taas tutut kesätyöt grillillä. Oh joy!

lakasuhommia.
Yllä olevasta kuvasta sen verran, että meän hääty käyä lähtöä edeltävänä päivänä tyhjentämässä peräkärrystä pensasaidan leikkuujätteet. Näky sielä joulukuusiki olevan. Roskia lempatessa aloima eka täyttä peräkärryä sylillinen kerrallaan tyhjentään kunnes naisen tippaleipäaivot hoksas että haloojaa, avataan kärryn takalaita ja pukkaama sillä joulukuusela ne roskat siitä vaan poikke. Sitte vielä lakasemma roskat sillä joulukuusela. Poka suju hemmetin yksinkertasesti ja nopeasti. Tunsin taas itteni MacGyveriksi, niinkö joka viikko, köh köh.



Sitte met kävimä vielä maanantaina auton pakattuamme kirkkopuistossa kiinalaispiknikillä. Ah iloa.

maistuis varmaan sullekki!

Nyt minun häätyy ehkä ihan oikeasti alkaa jollekki. Aamusumpin jämät on kylmenny kupin pohjale ja keksitki on loppu. Jos kouluhommat ei maistu ni on täälä muutaki tekemistä ja jätettiin mulle vara-avainki että voin poistua kämpiltä. Satuin nimittäin eilen luulemaan ettei mulle ollu jätetty vara-avainta enkä uskaltanu liikkua kämpiltä mihinkään. Kävi sitte illala ilmi että paikallaan oli. Meikän pitäs opetella näemmä avainkaapin funktio.

Hei, meikä on vähänkö kesälomalla! Hauskaa kesälomaa vaan teilekki!

1 kommentti:

  1. Tuli ihan hirvee nälkä kun luin noista grilliherkuista! Ja peräkärryn putsaus kuulostaa näppärältä.
    Siulle on haaste miun blogissa :)
    http://sohvahetki.blogspot.com/2012/05/kiperia-kysymyksia.html

    VastaaPoista