perjantai 4. maaliskuuta 2011

Home is where your heart is

Minun mielestä mulla on kaksi, ehkä jopa kolme kotia. Muonio, missä varttui ja tuli vietettyä elämän ensimmäiset 18 vuotta. Oulu, johon rakastuin ihan hetkessä, vaikka asuin siellä vain 5kk. Ja toki nykyisin myös Mikkeli, mille lämpeäminen on kestänyt pitemmän aikaa.

Nyt kun on hiihtoloma, piti tietenkin napata juna pohjoseen ja käyä muissa kodeissa. Oulussa vierähti 4 suurenmoista päivää. Nyt voin vain sairastaa kotonakotona.
Mie nautin ko saan syä pinaattikeittoa lautaselta, josta olen ihan pienenä syöny. Siis sellasesta muovikiposta, jonka pohjalla on joku piirros. Nautin myös siitä, että aamukahvin voin jua sivuoven rappusilta ja maisema on tällainen:
Koti <3

Toissapäivänä rupesin tekemään pullataikinaa. Siinä vaiheessa ku taikina kohosi, tajusin etten ole koskaan aiemmin 21-vuotisen elämäni aikana tehny ite pullia. Tulihan niistä vähän rumia, mutta maku oli kohillaan.
Pullien paistamisen jälkeen isosisko tuli hakemaan minut ja mentiin Ylläkselle, missä hän on töissä sesongin ajan. Tutustuin räväkkiin ravintola-alan ammattilaisiin ja käytiin vilkuilemassa yöelämää. Sain kirjoittaa nimeni Kaapin putkiin ja sain seuraavana päivänä aamupalaksi Tikun synttärikakkua (se oli p*llun muotoinen). Paluumatkalla Muonioon kuunneltiin ikivanhoja levyjä, mitä siskon kanssa ollaan poltettu joskus teineinä. Luoja sitä nostalgian määrää! Käytiin vielä täälä Muoniossa Suomen pohjoisimmassa Thai-ravintolassa. NAM, ei voi muuta sanoa. Suosittelen kyllä, jos teilä tulee joskus käytyä Muoniossa (muillakin kuin paikallisilla ystävilläni, jotka tätä blogia lukee), käykää Silk Coffee Shopissa . Sieltä tosiaan saa myös ostettua mausteita ja silkkitöitä. Oma mekkoni wanhojentansseihin teetettiin paikan omistajan, Rattanan, kautta Thaimaassa. Valitsin hänen kuvastostaan mallin ja päätin tietyn vihreän värin (jonka sävyä Rattana kuvaili puhelimitse Thaimaassa asuvalle siskolleen verraten eri kasvien lehtien värejä!) Näin sain juuri toivomani värisen mekon ja päälle vielä samasta silkistä tanssipartnerille tehtiin solmio ja liina rintataskuun.
oi että! Tosin tässä eri tanssikaveri.

Oulussa heiluin vakiopaikoissa: Hevimesta, Second Hand Store, Kauppuri (tosin oli niin täyttä ettei voitu jäädä syömään, nyyh!), sekä ystävieni kämpät. Istuttiin poikien kanssa iltaa ja siellä mulle näytettiin Torgnyn Big Dayn video.

tykkään jotenki tuosta biisistä ja videosta ihan sikana! Eli se kuvaa siis norjalaisten abien penkkareita, mitä ne juhlii useamman päivän ajan. Tuota katsellessa rupeaa myös harmittaan, miksei meidän luokka saanu aikaseks hommata haalareita.

Olen kuumeinen, kurkkukipuinen, yskä&nuhainen. Mutta väliäkö sillä, olen piripintaan asti täynnä kotiseuturakkautta. Tänään näen yhtä ihanaa tyttöä. Odottelen puhelua josko pääsisin baariin töihin vai odottaako sittenkin taas ensi kesänä hampurilaisten paistaminen Dinogrillillä. Kouluhommat junnaa kuumeen ja päänsäryn lisäksi takaraivossa, mutta selkärangattomuuteni antaa minulle luvan kuumeilla rauhassa.

Hyvää alkukevättä mössykät!

1 kommentti:

  1. teini cd-levyt on parhautta! JA OI! mulla on kotona lautanen missä on kans oku piirros pohjalla! se on ihan lemppari!

    VastaaPoista