sunnuntai 28. elokuuta 2011

mähöämisen riemu eli Oodi sunnuntaille.

Päivä meni mähöilyksi.
Aamukahvitellessa ja koneella jumittaessa kului sujuvasti neljä (4!) tuntia. Eikä tullut edes sivistettyä itseään maailman tapahtumilla edes iltasanomien sivulta. Lähinnä febeilyksihän se meni, turha kieltää.

Lopulta, kun ruho suostui irtoamaan sohvan pohjalta, keräsin kamppeeni ja pian löysin itteni nauttimassa tulisesta Spring Fried Rice -annoksesta Chinamanin terassilla Tolun kanssa. Ei ehkä himppasen ollut huono omatunto ku tajusin hesen kyltin ohi kävellessäni, että viikonlopun aikana on tullu vedettyä kiinalaista kahesti ja kolme hampurilaistakin on valunut tämän tytön ruokatorvesta alas. Mitäs tuosta, tykkään elää periaatteella "syö, mitä lystäät". Jos tuota sitte vanhempana murehtis, jos/kun rupeaa kaikki ruoka jäämään muistoksi kehoon. Sitäpaitsi, huomena olis tarkoitus lopultaki valmistaa lohipala, joka on oottanut pakastimessa. Kotiperältä tien toiselta puolen joesta nostettua lohta, se ei paljoa kaveriksi tarvi. Ehkä keitän pottuja ja eikun suupalat ääntä kohen.

Mähöilin Tolun sohvalla vielä pari tuntia ja ehkä peräti aukasin erään koulutehtävän tehtävänannon. Käytiin pikasella lenkillä ja vaikka olinkin suunnitellut teekupillista alakerrassani, laskinki kuuman, vaahtoisen kylpyveden ja uppouduin about tunniksi lämpösen veden alle ja Torey Haydenin Hiljaisuuden Lapset -teokseen.
Torey Haydenin kirjat on mahtavia, pakko hehkuttaa hieman. Alotin lukemisen kun kirpparilla käveli vastaan Tiikerin lapsi, jota äippä jo monet kerrat oli suositellu. Sen jälkeen on tullut ahmittua Haydeniltä Aavetyttö ja Häkkipoika. Valitettavasti kaltaiseni pelkuri jopa vähän säikkyi Aavetyttöä lukiessa ja lukeminen piti rajoittaa valoiseen aikaan ja mieluiten paikkoihin, joissa on ihmisiä. Niinpä luin sitä junassa ja ystävien luona kyläillessä (miten seurallinen vieras!). Ja aion lukea nyt tuota Hiljaisuuden Lapsia heti ku saan koneen sulettua. Toiv. en koko yötä, sillä aamula pitäs lähteä kouluun.

Ainii, lisäinfotakseni teitä terveellisistä ruokatottumuksistani: aamupalana kahvin kaverina toimi eilen leffan kaveriks ostetut irtokarkit. Niija himpun kuivahtanut mokkapala-asia.

Hyv' yöt, helluista unia!

1 kommentti:

  1. Miä oon lukenu vasta sen Häkkipojan ja oli kyllä hyvä! Lapsi muiden joukossa odottelee vielä kirjahyllyssä, kunhan sen ehtis lukemaan.

    VastaaPoista