Lupasin kertoa vielä synttäreille leivotusta suklaa-juustokakusta! Yleensähän aina väsään kaikkiin kissanristiäisiin luottokakkuni, Baileys-juustokakun. Nyt kuitenki halusin vähä vaihtelua ja Mikkonen sitte hokas amerikkalaisen suklaa-juustokakun reseptin iPhonensa Valion reseptisovelluksesta.
Kuva: Valio |
Noh, lopulta pääsin päätökseen tehä täytteen tuplana. Pari pakettia mascarponea, ehkä 6 liivatelehteä (oisittepa nähny Mikkosen ilmeen ku kerroin mistä liivate tehdään!), sitte summan mutikassa enemmän kermaa ja sokeria. Suklaata en kuitenkaan kehannu ostaa kahta levyä, sillä tuntu että yksiki levy saattas tehä kakusta liian ätläkkää.
Pohja tehtiin ihan normaalisti, alkuperäisen ohjeen mukaan. Täytteen alotin kylläki vatkaamalla eka kerman, koska olen tottunu tekemään niin enkä halunnu ylimäärästä kulhoa tiskattavaksi :D. Kerman sekaan meni juustot ja sokerit, suklaalevy sulatettiin ja kaadettiin sekaan. Liivatelehdet sulatin kahviin, mutta sitä menikin sitten liikaa ja yhtäkkiä seos oliki liian löysä. Luckily tuossa melkein vieressä on siwa ja poika juoksi kermapurkin sieltä. Eli tuli sitten kuitenki ylimääränen kulho sotkua ku vatkasin kerman ja lisäsin sen täytteeseeen. Kun lisä kermavaahto saatiin sekaan, seos oli lopulta tarpeeksi paksua ja uskalsin kaataa sen irtopohjavuokaan pohjan päälle. Epäluuloisena piti kyllä illan aikana käydä kurkistelemassa jääkaappiin, ettei täyte ole valunut reunojen ja pohjan välistä läpi pitkin jääkaappia :D Vaan ei onneks valunu ja kakusta tuli ihanan samettisen pehmeä! Koristeltiin vielä Fazerin vaalealla maitosuklaalla (sillä puna-etikettisellä) raastamalla juustohöylällä kiehkuroita päälle (tykkään, että ne kiehkurat on nätimpiä ku perus raastettu suklaa) ja sitte mikron päältä löyty vielä Marianne-crushia ja ripoteltiin niitä vielä tuomaan raikkautta.
Valitettavasti en muistanu ottaa valmiista kakusta kuvaa ku hätäsesti vasta kesken kavereille tarjoilun kännykällä, siispä:
oho, sottasta! PS. Joulupukki, haluaisin kakkulapion! |
Synttärit sujui muutenki oikein mallikkaasti. Muutama kaveri kävi, sain ihania lahjoja ja illan päälle riitti hauskaa.
Mikkosen antama orkidea oli kyllä huikean ihana. Olen ihmeissäni googletellu nyt hoito-ohjeita, sillä tuota kaunokaista kehtais kyllä katella pitempään. Jos joku osaa sanoa maallikolle yksinkertaset hoito-ohjeet (veteen upotus 1x vko tai kun juuret on hopeanharmaat yms.) ni kertokkee! Valojuttujen kanssa nyt vähän kamppailen ku siihen en aio investoida, mutta mulla ei ikkunalla oikein ole tilaa ja lisäksi siinä vetää aika pahasti. Haittaakohan tuota siis vain elellä talvikauden kaueampana ikkunasta?
<3 |
Mistä se liivate sitten tehdään?
VastaaPoistahttp://fi.wikipedia.org/wiki/Liivate ;)
VastaaPoistaTuossa hoito-ohje tiivistettynä: http://www.kellokukka.fi/ruukkukukat/70-perhoskaemmekkae-kukkien-aatelinen.html
VastaaPoistaPerhoskämmekkä ei siedä vetoa, joten elä ainakkaan ikkunalle pistä siis. Alussa ei saa kastella liikaa, talvella se kerta viikossa hyvä. Jostain keskustelusta löysin myös, että luonnonvesi ois kasteluun parempaa. Kerräile ämpäriin parvekkeelta lunta :D Hanavettä käyttäessä pittää antaa veen seisoa jonku aikaa kloorin haihtumiseksi. Kesällä sitte tietty enemmän kastelua, ku aurinko paahtaa.
Jokku piettää orkideoita lasiruukuissa, mutta ehkä nyt talvella ei kannate ruukkua vaihtaa. Tavallista kukkamultaa ei suositella, seki hyvä muistaa tulevaisuuessa.
Tuossa vielä tarkempia ammattilaisten antamia ohjeita: http://www.suomenorkideayhdistys.fi/index.php?p=perhosorkidean-hoito ja huonekasvit.net:tiä kantsii katella kans, jos joku askarruttaa
En nyt tiiä, oliko tuosa mittään mitä et ois ite löytäny kuuklella, mutta kuitenki :)
t. hortonomiopiskelija
Niijoo, yks nainen sanoki keskustelussa, että hällä on orkideoille aina erikseen keitettyä vettä kastelukannussa. Suht helpolta kuulostaa, eiköhän meikä saa tuon piettyä hengissä :D
VastaaPoistaThänks Pete!