torstai 12. tammikuuta 2012

palailua pitkältä lomalta.

Hillohillo!

Vajosin ihan jollekin talvehtimisen olotiloihin kotona Muoniossa. Abouttiarallaa kolme viikkoa siellä tuli istuttua äitin ja isän ruokapatojen äärellä. Joulun pyhät meni tosiaan perheen kanssa laatuaikaa viettäen ja jouluruokia suusta alas ahdaten. Tapaninpäivänä saapui Mikkonen ja sinä iltana käytiin jo vähän ihmisten ilmoillakin ja Muonion hurjassa yöelämässä (hurjassa, niinpä vissiin.). Yhtenä päivänä käytiin kuvailemassa siinä meidän liittymästä tien toisella puolella virtaavaa rajajokea kun koski siitä meidän kohdalta oli osittain jäätynyt. Miehän en ymmärtäny siitä touhusta mitään, sain lopulta ymmärrettyä mitä HDR oikein selkokielellä tarkottaa ja pitelin toisen tumppuja. Lisäks käytiin yks ilta ravintola Kammarissa Olos-tunturilla syömässä pihviä, kuten aiemmillakin kerroilla Muoniossa ollaan käyty.

Vuodenvaihde kului kaveriporukan kanssa Kätkäsuvannolla mökillä, kuten olen tainnut lähes jokaisen vuodenvaihteen viettää uv'07:sta lähtien. Puusauna oli ihana, seura oli mitä parhainta ja ilmapiiri leppoisa. Ei mitään teinien örvellyspippaloita vaan kavereitten kans illanviettoa ja kuulumisten vaihtelua. Mulla on sieltä mökiltä muutama kuvaki, jotka pöllin Mikon kamerasta, mutta satuin saamaan uuden läppärin joululahjaksi ja Mikko asenti tähän Photoshopin, jota mie en tietenkään osaa vielä käyttää.
Tammikuun puolella pyrähettiin vielä yks päivä Rovaniemellä viettämässä laatuaikaa pienten serkkutyttöjen kanssa. Herra Hakkarainen -muistipelissä 7-vuotias kummityttö rökitti meikän aika reippaasti.

Tultiin Mikkeliin äipän kyydillä Mikon kanssa tuossa maanantai-iltana. Oli ihana huomata, että tänne on tullu lumi maahan. Lähes hypähtelin onnesta kun kävin illala hakemassa siwasta maitoa ja torille tehdyllä luistinkentällä oli kiljuvia nuoria luistelemassa. IHANAA <3

Joululahjoistahan kaikki aina haluaa tietää, joten kerron. Läppärin lisäksi kuusen alta paljastui mm. makauksia (=vuodevaatteita, te tietämättömät!), uusi päiväpeitto, käsityökirja, Carcassone-lautapeli Mikkoselle ja mulle, puntari (joka mittaa mm. rasvaprosentin. Olen kuulemma ainoa meän perheessä kelle sen kehtaa antaa niin, että vastaanottaja ilahtuu :D), Plantarium Garden Labin, Greyn Anatomian seitsemännen tuotantokauden, 4l kattilan ja digitaalisen paistomittarin.
uusi päiväpeitto käytössä. Seinällä Mikkosen kuvaama Joensuun yliopiston metsäalan opiskelijoiden mieskalenteri. Mukana myös Kimmo, joka suojelee yksinäisinä öinä möröiltä!
Tämä päivä on menny lähinnä siivoilun merkeissä. Paras tapa purkaa turhautuneisuutta on jynssätä keittiön kaappeja, tasoja, hellaa ja laatikostoa kaiken maailman tahroista. Huomasin, että minun keittokomerossani etenki kahvitahrat tuntuu leviävän täysin holtittomasti mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Tulipahan myös pyykättyä lakanoita, puisteltua matot. Sain käytyä kaupassaki ennen kello neljän ryysistä ja tehtyä oikeata ruokaa. Eilen ja toissapäivänä on ollut laiskuutta ilmassa ja olen käyny ulkona syömässä, koska mm. tiskaus on niin vaikeaa aloittaa, vaikkei itse toiminnassa mitään vikaa olekaan.

Lisäks olen pelaillu läppärillä Sims 3:sta, vähän liikaakin. Olen nyt vaan ehkä liian onnessaan ku ei enää tarvi aina oottaa viikonloppuihin että vois Mikon läppärillä pelata. Välillä olen myös istahtanut pianon ääreen soittelemaan Regina Spektorin Samsonia, Katie Meluan Closest Thing to Crazya ja uusimpana tapaillut hieman Samuli Putron Mitäpä jos -biisin sointuja.

Elämä on tällä hetkellä lähinnä mähöilyä. Koulu alkaa vasta 18. päivä, joten ei ole kiire mihkään. Kattoo jos viikonloppuna ehtis käyä luistelemassa ja veisi lopultaki pyörän talvehtimaan häkkivarastoon.

1 kommentti: