Kuva täältä |
170g voita/margariinia (ohjeessa oli suolaton voi, mutta mie käytin kyllä ihan tavallista, normaalisuolaista voita)
3rkl kaakaojauhetta (ite laitoin 1rkl oikeaa kaakaojauhetta + reilu 2rkl kaakaojuomajauhetta)
2,5dl hienoa sokeria
2 munaa
2,5dl jauhoja
juustotäyte:
2dl ricottajuustoa (eli 1 n. 250g ricottaa)
3rkl hienoa sokeria
1 muna
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kakkuvuoka (n. 28 x 18cm) ja levitä siihen voipaperi.
Sulata voi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja sokeri. Vatkaa sekaan munat ja lisää sitten jauhot ja hämmennä tasaiseksi. Kaada vuokaan.
Vatkaa yhteen ricotta, sokeri ja muna. Pudottele seosta teelusikallinen kerrallaan kaakaoseokseen. Vedä metallilastalla (tai vaikka veitsellä) seokset yhteen niin, että syntyy kiehkurakuvioita.
Paista 40-45min tai kunnes paistos alkaa tuntua kiinteältä. Anna jäähtyä vuoassa ja leikkaa sitten neliöiksi tai suorakulmioiksi.
-
Itsehän jätin turhan vuoan voitelun välistä ja laitoin voipaperin sijasta vuokaan leivinpaperin. Paistamisen jälkeen annoin paistoksen hetken jäähtyä vuoassa ja nostin sen vain sitten leivinpaperin reunoihin tarttumalla pois vuoasta, jolloin paistos oli myös helpompi leikata paloiksi. Minuakin laiskempi siskoni taas oli kaiken tämän lisäksi helpottanut vielä urakkaansa uuden yleiskoneen ansiosta: ainekset vaan sinne, *vhrruuum* ja seos on valmis :D
Lepposia leivontahetkiä!
- Jules
JUULIIII! en kestä ihanaaaaa!!!!!
VastaaPoista.. eli sie leivoit niitä? :D
Poistano ennnn.. vaan ihania ja maistoin vain niitä näitä! hihihihihiii! ^^ toistaiseksi! ehkä pitänee leivoskella. ;)
PoistaUuu tätä voitas kyllä kokeilla! Täytyykin ehdottaa Juholle ensi viikolla kun ollaan kotona, nams.
VastaaPoistaoijoi, tuo kuva näyttää ainaki herkullisuuden huipentumalta! Vois kokeilla leipomista, vaikka aika tunari keittiössä oonki :c
VastaaPoista