keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Appelsiini-valkosuklaakakku.

Kävi yhden ryhmätyön kanssa niin, että tein sen eteen paljon vähemmän töitä kuin kaksi luokkatoveriani, siispä lupasin tytöille tehdä bravuuriani: Baileys-juustokakkua. Sovittiin, että maanantaina tytöt tulevat maistelemaan kakkua. Noh, lauantai-iltana huomasin sitten etten ollut käynyt kaupassa, seuraava päivä on äitienpäiväsunnuntai ja lähes kaikki kaupat kiinni. Mulla ei ollu Baileysia eikä paljoa muitakaan tarvikkeita juustokakkuun. Siispä ajattelin mennä vain lähimmän auki olevan siwan hyllyjen väliin ihmettelemään, millaisen kakun tekisi.

Onneksi ihana Mims oli nähnyt epätoivoisen statuspäivitykseni Facebookissa ja lähetti chatissa linkkejä Kodin kuvalehden uusimmista kakkuresepteistä. Hetken pohdittuani päädyin Appelsiini-valkosuklaakakkuun, sillä sen ohje oli kovin kaltainen kuin Baileys-kakun, joten mokaamisen vaara oli lapsellisen pieni (;

Kuva ja resepti löytyvät täältä
En valitettavasti kerennyt ottaa kuvaa valmiista kakusta ja nyt sitä on jäljellä niin säälittävä slaissi, etten kehtaa näpsiä kuvia. Kyllä maistui! Jaffa-kekseistä tehty pohja oli iloinen yllätys, mie ku olen vain tottunu digestive- tai jouluisessa glögikakussa piparipohjaan. Siwasta ei myöskään tietenkään löytynyt appelsiinituorejuustoa, joten ostin paketin mascarponea ja ylimääräisen appelsiinin, jonka sitten pilkoin mascarponen sekaan ja pehmitin lusikalla sekoittamalla. Itse täytteen sekaan jätin osan paloista jopa peukalonkynnen kokoisiksi, mutta ei haittaa yhtään, on vaan ihana haukata välillä isompi raikas sattuma raskaan mascarponen keskeltä. Mulla valitettavasti oli maanantainen aamu sitten niin kiire, että raastoin vain kaapista löytynyttä Maraboun Daim-suklaata kakun päälle koristeeksi, ettei ollut ihan paljas.
Ja maistui muuten hyvälle, nimim. rävin juuri viimeisiä paloja tässä samalla lautaselta suuhuni. Itseasiassa olen todella yllättynyt, ettei valkosuklaa tehnyt tästä liian ätläkkää, menihän tuohon kokonainen 130g levy! Ja minusta valkosuklaa ei ole mitenkään hirveän hyvää, juurikin liian makeaa, mutta tässä se maistuu juuri sopivasti ja appelsiini raikastaa sitä ihanasti.

Tästäpähän opin sen, että pitää ajoissa varata kaupasta ainekset. Tai ainakin varmistaa että kauppa on leipomispäivänä auki :D Onneks säikähyksellä selvittiin ja tuli kokeiltua jotain uutta ja vieläpä menestyksekkäästi.

3 kommenttia:

  1. Mmm haluan myös maistaa tuota kakkua pianpian! <3 Huippua että tuli kuitenkin hyvä kakku. :)

    Ja ihana tämä uusi ulkoasu!

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä aivan törkeän hyvää kakkua, varsinkin se pohja! Saat tehdä uudestaankin, minä voin syödä :D

    VastaaPoista
  3. Mira, leivo ihmeessä vaikka ihan huviksi. Se on kyllä hyvää! Ja kiitos :> pidän iteki tästä nyt erityisesti, ehkä jotenki minun näkönen.

    Hanna, ehkä ensi kerralla se Baileys tai sitten joku muu kiva jännä uusi! :D

    VastaaPoista